CISO as a Service

De Chief Information Security Officer (CISO) is het brandpunt van elke organisatie als het gaat om het beschermen van de waardevolle gegevens die door de organisatie stromen. Deze zeer brede rol vereist zowel strategische als managementvaardigheden om bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen, evenals een goed begrip van de technische ontwikkelingen van vandaag en hoe deze kunnen worden gebruikt om de organisatie te helpen bij het beschermen van de belangrijkste informatie.

In een wereldwijd verbonden samenleving is cyberveiligheid een topprioriteit voor veel bedrijven en organisaties. Bedrijven werken niet alleen om zichzelf, hun personeel en hun klanten te beschermen tegen verschillende gevaren en criminele bedreigingen, maar zijn ook bezorgd over de integriteit en beschikbaarheid van hun informatiesystemen.

De rol van een CISO is uitgebreid en veranderd. Het wordt steeds moeilijker om één persoon te vinden én aan de organisatie te binden, die kennis en ervaring heeft om tijdig en passend te reageren op:

  • Passende maatregelen op bedreigingen, gezien de constante evolutie in technologie, menselijk gedrag en wijzigende bedrijfsprocessen
  • Wijzigingen in lokale wet- en regelgeving, omdat deze steeds complexer wordt
  • Grensoverschrijdende problemen in multinationale organisaties waar compliance en uitvoerbaarheid van processen elkaar soms behoorlijk dwars zitten, terwijl een stabiele IT-omgeving als vanzelfsprekend wordt gezien.

Er is een alternatief voor het zoeken naar de naald in de hooiberg en het gaan voor die ‘perfect fit’ CISO. Het gebruik van een “CISO as a Service” -aanpak zal uw organisatie ondersteunen bij het bereiken van haar informatiebeveiligingsdoelen, zonder te vertrouwen op de kennis en ervaring van slechts één persoon. Laat FIN2ITion u ondersteunen bij deze belangrijke rol.

Het geeft u één toegangspunt voor uw organisatie tot een uitgebalanceerd netwerk van cybersecurity-specialisten met een wereldwijd bereik, dat onze diensten overal aanbiedt, met de nadruk op Europa, het VK en de VS. Hoewel we kennis hebben van alle belangrijke domeinen, zijn vooral te noemen:

  • Beveiligingsdomeinen, inclusief gebieden die we doorgaans zeer snel zien veranderen – Cloud, End User Computing en Identity
  • Frameworks en compliance standaarden, en kunnen het in de praktijk laten werken zoals CobIT, ISO 27K, PCI-DSS evenals land specifieke (Nederlandse) frameworks zoals BIO, ROSA, NEN7510 etc.
  • Privacy (AVG/GDPR) – Gecertificeerd op het hoogste niveau door de International Association of Privacy Professionals (IAPP).
  • Technologie – Ons kernteam beschikt over meer dan 40 technische certificeringen en meer dan 30 beveiligings-, architectuur- en raamwerkcertificeringen.

Klik hier voor meer informatie over hoe u ons kunt inschakelen.